ODLUKA VLADE

U Srbiji obavezne maske u javnom prijevozu, odabrane nove Covid-19 bolnice

24.06.2020 u 08:37

Bionic
Reading

Od danas je u Srbiji obavezno korištenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prijevozu, a građanima se preporučuju maske i u svim zatvorenim prostorima. Dosad su maske u javnom prijevozu bile opcionalne, a nosila ih je manjina putnika. Sada putnicima bez maske neće biti dopušten ulaz u vozila

'Važno je napomenuti da maske ne moraju biti kirurške, kupljene u ljekarni već građani mogu koristiti i pamučne maske za višekratnu upotrebu i slično', navodi se u priopćenju Vlade Srbije, prenosi Blic.

Što se tiče zatvorenih prostora, Krizni stožer uputio je preporuku svim građanima da u svim zatvorenim prostorima nose maske, sa posebnim naglaskom na pošte, banke, javne institucije kao i prodavaonice i tržne centre.

Ostaje pitanje je li bilo bolje da se i ova mjera uvede kao obavezna, piše Blic.

Nove Covid bolnice

Također, odlučeno je da KBC Bežanijska kosa u Beogradu postane Covid-19 bolnica. Osim nje, svojevrsni Covid-centar postaje i niška Klinika za plućne bolesti.

Tijekom izvanrednog stanja, centralne Covid bolnice u Beogradu bile su Zvezdara i Institut na Dedinju, uz, naravno, Infektivnu kliniku.

Nema posjeta bolesnicima

Krizni stožer je na jučerašnjoj sjednici odlučio dati preporuku i da se opet zabrane posjete bolnicama.

I ova odluka donesena je u okviru mjera kojima se sprječava širenje koronavirusa, a, podsjećamo da je na početku epidemije i vojska čuvala ulaze u bolnice od neželjenih posjetitelja.