NIŠTA NIJE SVETO

U Srbiji kradu i zaštitnu ogradu uz autocestu

17.11.2016 u 07:30

Bionic
Reading

Na dionici autoceste Ljig–Preljina u Srbiji, za manje od deset dana otkad je službeno otvorena, već je ukradeno 2.000 metara zaštitne ograde i 20 poklopaca za šahtove, priopćilo je danas srbijansko ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukure

Ove nesvakidašnje krađe već su prijavljene policiji i istraga je u tijeku, a srbijansko je ministarstvo uputilo apele građanima koji žive pored autoceste da ne sijeku i ne kradu zaštitnu žičanu ogradu jer time "ugrožavaju sigurnost svih putnika u prometu".

Ministarstvo u priopćenju podsjeća da je posljedica krađe zaštitne ograde nedavno bila prometna nesreća u kojoj je osobni automobil naletio na srndaća koji je istrčao na autocestu "i samo pukom srećom nitko od građana nije stradao u tom udesu".

Istodobno, uz poziv građanima da prestanu krasti ogradu na trasi autoceste, srbijansko ministarstvo upozorava da je autocesta "pokrivena sa 150 sigurnosnih kamera", te da će "svi počinitelji koji budu krali i uništavali zaštitnu imovinu" biti izvedeni pred sud pod optužbom za "teško ugrožavanje sigurnosti prometa".

Dionica autoceste Ljig - Preljina na koridoru od Beograda ka zapadnoj Srbiji, otvorena 7. studenog, duga je 40,3 kilometra stajala je 308 milijuna eura.