Krizni stožer

U Srbiji i dalje više od 90 zaraza na dnevnoj razini, moguće vraćanje restriktivnih mjera

20.06.2020 u 19:24

Bionic
Reading

Srbija već treći dan zaredom bilježi više od 90 novih slučajeva zaraze koronavirusom na dnevnoj razini, a u Kriznom stožeru ne isključuju mogućnost vraćanja nekih restriktivnih mjera

Za posljednja 24 sata testirano je 4.211 osoba, a registrirane su 94 zaraze, što je dosad ukupno 12.803 slučajeva covida-19, priopćilo je u nedjelju srbijansko ministarstvo zdravstva. Od petka u 15 sati do danas preminula je još jedna osoba, što je broj umrlih povećalo na 260, uz smrtnost od 2,03 posto.

Za tri i pol mjeseca testirane su ukupno 336.553 osobe, u bolnicama je trenutno 654 pacijenta, a na respiratorima je 18 oboljelih s teškom kliničkom slikom.

Član Kriznog stožera imunolog dr. Srđa Janković ocijenio je za RTS da, u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, nije isključeno ponovno selektivno uvođenje zaštitnih mjera, uz "određene vrste obveza koje bi bile zakonski provođene".

"Ako se situacija nastavi pogoršavati, sigurno je da se negdje preporuke mogu pojačati kao obaveze"", rekao je Janković, ocijenivši da je "ekstremno malo vjerojatno" da se zbog novih slučajeva zaraze ponovno uvede policijski sat.