NEOBIČNA STATISTIKA

U Splitu usred ljeta više novozaposlenih u javnoj upravi nego u turizmu

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska županija već mjesecima prednjači u zapošljavanju. Govore to i najnoviji podaci za kolovoz prema kojima je preko područnog ureda HZZ-a u radni odnos upućeno 1465 osoba, dok ih je, primjera radi, na području Grada Zagreba tek 1229, piše Slobodna Dalmacija

Većina nezaposlenih dobila je, kako to uvijek biva, ugovor na određeno vrijeme - njih 94,3 posto, sezonski je radilo 360 osoba, dok je zbog većeg opsega poslova angažirano 74 nezaposlenih. Tek 73 osobe iz evidencije splitskog biroa mogu se pohvaliti stalnim zaposlenjem.

Ono što najviše čudi jest to da je u sektoru javne uprave i obrane do radnog mjesta došlo više ljudi nego u sektoru pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane. U administraciji je, naime, u kolovozu posao našlo 222 ljudi, a u ugostiteljsko-turističkom sektoru njih 203.

'Radi se najvećim dijelom o zapošljavanju u javnom radu, mjeri koju koriste gradovi i općine, te je zbog toga brojka tolika', poručili su šturo iz direkcije HZZ-a, bez objašnjenja o kakvim se radnim mjestima u javnoj upravi radi.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.