PIKNIK NA ZVONČACU

U Splitu obilježen Svjetski dan autizma, kampanju podržale mnoge poznate ličnosti

02.04.2023 u 22:34

Bionic
Reading

Splitska udruga Autizam 365 obilježila je u nedjelju u parku Zvončac Svjetski dan autizma piknikom na kojemu su posjetitelje informirali i educirali o tome što je to autizam i s kojim se problemima svakodnevno susreću djeca i njihovi roditelji

Udruga okuplja roditelje djece s autizmom, a piknik u Splitu održala je u sklopu kampanje #autizam365 kojom se upozorava da se s autizmom živi svaki dan u godini.

Cilj je kampanje prikupljanje donacija za organizaciju ljetnog kampa, odnosno dežurstva za vrijeme ljetnih školskih praznika tijekom kojih bi se djeci osigurale likovne, glazbene i sportske radionice te radna okupacija za odrasle osobe s autizmom.

Kampanja #autizam365 traje do 15. svibnja, a za organizaciju ljetnog kampa potrebno je prikupiti 30 tisuća eura.

  • +27
Donacijski piknik za Dan svjesnosti o autizmu u splitskom parku Zvončac Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric

Prošloga tjedna podržali su ih nogometni reprezentativci, a danas su se uključili i poznati glazbenici, sportaši, glumci kao i ostali građani.

Uz ostale poznate ličnosti, podršku su im dali Severina, Luka Nižetić, Nataša Janjić, Dino Rađa, Zoran Šprajc, Slavko Sobin i Dalibor Matanić.

Svi koji se žele uključiti u kampanju i pomoći donacijama, mogu to učiniti na službenoj web stranici udruge ili na platformi Go Get Funding, poručuje udruga.