DRUGA STRANA

Noćna akcija protiv Hoda za život: Ovaj marš je udar na ženska prava

19.05.2018 u 10:01

Bionic
Reading

Jutro pred održavanje drugog po redu 'Hoda za Život' u Splitu je i ove godine izvedena gerilska akcija nezadovoljnih građana koji su hodačima za život poručili da ne misle jednako kao oni.

Ovom noćnom akcijom, anonimni gerlici koji se potpisuju kao stBanksy, željeli su podsjetiti na to da je takozvani hod ili marš za život zapravo najveća manifestacija globalnog pro life pokreta koji je nastao s ciljem zabrane prava na pobačaj. Pod parolom zaštite života od začetka do naravne smrti organizatori traže zabranu prava i slobode ženama da odlučuju o tome hoće li nastaviti trudnoću i imati dijete odnosno djecu, poručuju protivnici Hoda za život.

Na transparentima su građani i građanke poručili ljudima koji će danas biti u maršu da hodaju protiv života i protiv slobode. Organizatori današnjeg događaja ni na koji način ne doprinose ni životu, ni obitelji, ni Hrvatskoj, smatraju gerilci.

Upravo suprotno, nastavljaju u svojoj objavi, ugrožavaju život, zagovarajući ilegalan pobačaj u nesigurnim medicinskim uvjetima; ograničavaju obitelj na imaginarnu sliku mame tate i njihove brojne djece i ne priznaju pravo drugima i drugačijima na njihovu vlastitu obitelj; te nanose štetu Hrvatskoj jer djeluju protiv važećeg Ustava i zakona RH.

  • +8
Akcija u Split povodu dana borbe protiv nasilja nad ženama Izvor: Promo fotografije / Autor: Picasa

'Mjesto okupljanja hodača, Zvončac osvanuo je tako prikriven krvavim vješalicama i gazama kao simbolima ilegalnog pobačaja od kojeg i danas umiru brojne žene dok je ruta kojom marširaju sudionici današnjeg hoda zasuta je letcima i porukama za slobodu žena, kao i fotografijama sluškinja u Splitu za slobodno odlučivanje o svom tijelu. Za siguran, dostupan i besplatan pobačaj!', iznijeli su svoj stav protivnici Hoda za život.

Slična akciju izvela je i u Zagrebu Platforma za ženska reproduktivna prava.

foto pregled

Tjedan u znaku ostavke Martine Dalić, masakra u Palestini i čuda hrvatske medicine

Pogledaj galeriju