UNATOČ USPJEŠNOM RUJNU

U Splitu i Dalmaciji ignoriraju uspješnu posezonu

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 02.10.2011 10:24
  • Objavljeno 02.10.2011 u 06:42
Dioklecijan Split

Dioklecijan Split

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Mada su turistički rezultati u rujnu u Splitu i Dalmaciji iznad svakog očekivanja, to nije imalo značajnijeg odjeka u dijelu birokratiziranih sfera koje donose odluke na lokalnoj razini

Rujan u Splitu po turističkim rezultatima je senzacionalan, a po svemu sudeći i listopad će donijeti nove rekorde prometa, noćenja i posjeta u Dalmaciji. No unatoč tome, primjerice, u Dioklecijanovoj palači već od polovice rujna nema Carske garde, skupine koja je svakog dana u podne, na čelu sa Dioklecijanom, pozivala turiste da posjete palače. Nije trebao biti problem prepoznati situaciju u gradu i još nekoliko tjedana produljiti taj zabavni igrokaz za goste.

Isto tako, od polovice rujna na nekim splitskim plažama već ne rade tuševi. Osim toga, pred ulazom u Omiš i Trogir su već počeli građevinski radovi na cestama i postavljeni su semafori za regulaciju prometa u samo jednoj traci na Jadranskoj magistrali. Zbog toga se stvaraju prometni čepovi i zastoji. Dokle god lokalne vlasti budu donosile takve odluke, od famoznog produljenja turističke sezone u Dalmaciji nema ništa. Posebno se to odnosi na spomenute radove na ulazu u Trogir i Omiš. Te dvije problematične lokacije smo već ovoga ljeta označili kao crne točke u prometu.

Ovo je samo nekoliko vidljivih simptoma takvog načina razmišljanja. Na sreću, svi oni koji ozbiljno rade u turizmu nisu još stavili ključ u bravu i pokušavaju maksimalno iskoristiti taj novi trend u Dalmaciji koja očito postaje sve popularnija destinacija. Za lokalne vlasti i birokraciju, turistička sezona završila je već 1. rujna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi