ALARMANTNO

U Splitu čak 145 zaraženih učenika, više od 80 razreda u samoizolaciji

19.03.2021 u 09:32

Bionic
Reading

Iz splitsko-dalmatinskog Stožera civilne zaštite javljaju jutros o 145 pozitivnih učenika na tom području, dok je više od 1800 učenika u samoizolaciji, dakle više od 80 razrednih odjela. Učenici srednjih škola imat će od ponedjeljka online nastavu, dok će maturanti ostati u školi. Osnovne škole zasad ostaju u modelu A

U splitskom KBC-u raste broj hospitaliziranih. U 24 sata broj novih Covid pacijenata povećao se sa 74 na 81, a prema posljednjim informacijama na respiratoru je 17 ljudi.

Od 1. do 15. ožujka na području županije izrečeno je sedam prekršaja zbog kršenja epidemioloških mjera, uglavnom za prekoračenje radnog vremena ugostiteljskih objekata i okupljanja ljudi unutar istih. Veliki su problem i privatna okupljanja. Iz Stožera apeliraju da se obustave sve privatne proslave, jer i naoko bezazlena okupljanja mogu doprinijeti broju novooboljelih.

  • +12
Splitski kafići Izvor: tportal.hr/Damir Petranović / Autor: tportal.hr/Damir Petranović

Podaci o ukupnom broju novooboljelih još nisu obrađeni, a prema jučerašnjim podacima na području županije bilo je 198 novih slučajeva zaraze koronavirusom.