Stožer civilne zaštite

U Splitsko-dalmatinska županiji 110 oboljelih, dvoje preminulo

29.08.2020 u 13:43

Bionic
Reading

U zadnja 24 sata Splitsko-dalmatinska županija broji 110 osoba zaraženih koronavirusom, dok su u bolnici preminule dvije osobe, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 846 obrađenih testova danas je 110 osoba bilo pozitivno na Covid-19.

Iz Splita ih je 56, Kaštela devet, Solina osam, Sinja pet, Imotskog četiri, Makarske i Hrvacama po tri. Po dvoje ih je zaraženo u Hvaru, Klisu, Omišu i Supetru, te po jedan u Trilju, Vrlici, Dicmu, Dugom Ratu, Dugopolju, Lovreću, Muću, Otoku, Podbablju, Podstrani, Runovićima, Sućurju i Zagvozdu.

Od 110 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 39 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1422 osobe nalaze se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 50 oboljelih, tri su na respiratoru, a četiri u karanteni.

Prema izvješću KBC-a Split preminula su dvije osobe, ženska osoba stara 90 godina i muška osoba stara 70 godina. Obje su uz niz drugih komorbiditeta bile pozitivne i na koronavirus, izvijestio je Stožer.