neodgovorni u prometu

U Sisku pijana žena s 2,35 promila se zabila u parkirano vozilo, a dvojac na A3 potegnuo 221 km/h

27.10.2020 u 11:38

Bionic
Reading

Sisačka policija javlja da su se na prometnicama u njihovoj nadležnosti dogodile četiri prometne nesreće i to tri na području Siska i jedna na području Kutine. U jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenima dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je u tri nesreće nastala samo materijalna šteta. U jednoj nesreći na području Siska vozač je pobjegao s mjesta događaja ali je naknadno pronađen, dok je u jednoj nesreći na području Siska kod vozača utvrđena alkoholiziranost od 2,35 promila.

Prema policijskom izvješću jučer, 26. listopada oko 16.30 sati, u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 42-godišnja žena iz Siska, upravljala osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 2,35 promila. Ona je uslijed ne kretanja sredinom obilježene prometne trake, skrenula u desno i udarila u propisano parkirano osobno vozilo. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozačica je smještena u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv nje nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja.

Jednako tako, u ponedjeljak, 26. listopada, oko 11.50 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb- Lipovac zaustavljen je osobni automobil marke Audi, austrijskih registracija, kojim je iz smjera Lipovca brzinom od 221 km/h upravljao 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Istoga dana u isto vrijeme, zaustavljen je i osobni automobil marke Mercedes, njemačkih registracija, kojim je iz smjera Lipovca brzinom od 221 km/h upravljao 33- godišnji državljanin Turske. Zbog počinjenih prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine vozačima je izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana.