drugi po redu

U Samoboru obilježen Svjetski dan dobrih djela, više od 16.000 građana pokazalo veliko srce

25.04.2023 u 11:29

Bionic
Reading

U Samoboru je obilježen Svjetski dan dobrih djela, nakon što je tijekom proteklih tjedana oko 16.400 građana u 40-ak gradova sudjelovalo na projektu čiji je cilj povećati empatiju, solidarnost i senzibilnost društva. U projektu se uključilo i 3500 građana iz zemalja regije

Projekt provodi udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, koja je drugu godinu zaredom organizirala volontiranje povodom projekta u brojnim školama, udrugama, tvrtkama te koordinirala pojedinačne akcije.

'Sad drugu godinu zaredom, ponovno sam emotivan i presretan vidjeti velik odaziv i volju da naši građani malo stanu, razmisle i izdvoje koji trenutak da učine nešto dobro za zajednicu. Od sitnih dobrih djela pomoći nekome, pa sve do velikih akcija, svaka aktivnost vrijedi puno kako bismo naš svijet i Hrvatsku učinili boljim mjestom, mjestom dobrih srca ispunjenog ljubavlju', izjavio je Leo Petrov, predsjednik i osnivač udruge Djeca za bolji svijet i organizator događaja.

Na središnjem događaju u Samoboru sudionici su imali priliku poslušati koncert Luke Nižetića, uživati u različitim popratnim sadržajima, ali i sudjelovati u humanitarnim akcijama. Tako su posjetitelji prikupljali stare dekice za pomoć skloništu životinja za udrugu Šapica, papuče, obuću, trenirke i garderobu za Caritas te higijenske potrepštine, deterdžent i hranu za udrugu Fajter.

Svjetski dan dobrih djela prije 17 godina pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day, čime je danas postao globalni događaj koji se obilježava u 108 zemalja svijeta, a sada se drugu godinu zaredom obilježava u Hrvatskoj.

  • +9
Dan dobrih djela Izvor: Udruga Djeca za bolji svijet / Autor: Mihael Juren