NA MENIJU MESIĆEV URED

U Saboru zakazano glasovanje, hoće li biti i kvoruma?

17.05.2016 u 13:46

Bionic
Reading

Iako službeno nije najavljeno, saborski zastupnici sutra bi trebali odraditi glasovanje koje, zbog nedostatka kvoruma, nisu uspjeli obaviti u zadnja tri tjedna. Tako bi, ako se uspiju okupiti u dovoljnom broju, zastupnici konačno trebali izglasati i ukidanje Ureda bivšeg predsjednika

Da bi sutra trebalo biti glasovanje, novinarima je u Saboru potvrdio potpredsjednik Vlade Božo Petrov, a to je u izjavi dao naslutiti i potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak.

'Nemam neku posebnu informaciju o tome, imam samo upit predsjednika Kluba hoćemo li sutra biti na sjednici. Naravno da hoćemo, mi u Mostu smo uvijek redoviti', rekao je Podolnjak novinarima u Saboru.

Namjeru da sutra glasaju komentirao je i SDP-ov Peđa Grbin. 'Mogu samo reći, nek' im je sa srećom', rekao je vladajućima Grbin

'Očito je voda došla do grla i očito će vladajući, posebno iz reda HDZ-a, pokušati učiniti sve da javnosti prikriju činjenicu da je MOL preuzeo HDZ i da je očito da nam MOL vodi državu', rekao je Grbin.

Vladajućima je poručio i da je 'ovo najblaže rečeno smiješno i naprosto je vrijeme da odu'.

Sutrašnjim glasovanjem, koje pokušavaju odraditi već tri tjedna, Domoljubna koalicija i Most žele demonstrirati da kontroliraju parlamentarnu većinu nakon što tri tjedna za redom, zbog nedostatnog kvoruma, nisu uspjeli izglasovati raspravljene točke, a što oporba tumači dokazom da parlamentarna većina zapravo ne postoji.