sjednica

U Saboru glasovanje o raspravljenim točkama, u srijedu izvanredna sjednica za proglašenje isključivog gospodarskog pojasa

15.12.2020 u 07:08

Bionic
Reading

Sjednica Sabora počinje u 10 sati

Zastupnici će glasati o raspravljenim točkama i zaključiti redovno jesensko zasjedanje, a potom će, odmah u srijedu, održati izvanrednu sjednicu, do petka, kad bi trebao biti proglašen isključivi gospodarski pojas.

Glasovat će se o svim točkama koje su raspravljene prošlog i početkom ovog tjedna, među ostalim, o dva oporbena prijedloga, o osnivanju povjerenstva koje bi istražilo eventualna ometanja ili druge nedopuštene utjecaje vlasti na neovisne istrage i procesuiranje slučajeva korupcije, te o interpelaciji o radu Vlade tijekom koronakrize.

  • +9
Sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Zastupnici će glasovati i o zakonima vezanim za skore lokalne izbore kojima se predlaže smanjenje broja lokalnih dužnosnika i, kako uvjerava resorni ministar Ivan Malenica, osigurava ušteda od oko 100 milijuna kuna godišnje. Sabor bi trebao prihvatiti i Nacionalni strateški okvir protiv raka do 2030. i Izvješće o provedbi saborske Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH za 2019. 

Nakon glasovanja planirana je rasprava o još dvije točke, među kojima su i izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, prema kojima će kandidati za te kredite morati imati prijavljeno prebivalište na adresi kupljene ili izgrađene nekretnine najmanje dvije godine nakon završetka subvencioniranja kredita.