ISTRAŽIVANJE JUTARNJEG LISTA

U Sabor idu samo HDZ i SDP?

Spušteni pogledi čelnika vodećih hrvatskih stranaka - Jadranka Kosor i Zoran Milanović

Spušteni pogledi čelnika vodećih hrvatskih stranaka - Jadranka Kosor i Zoran Milanović

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Željko Hladika

Da se danas održe izbori, pobjedu bi uvjerljivo odnio lijevi blok, no u slučaju da sve stranke na izbore izađu samostalno, u Saboru bi završili samo SDP i HDZ. Stoji to u istraživanju koje je za Jutarnji list provela slovenska agencija Mediana

Prema podacima iz istraživanje, SDP bi da se danas održavaju izbori osvojio 32,4 glasova, a HDZ sa 25,4 posto. Na trećem mjestu našao bi se HNS sa 4,4 posto i vladajući koalicijski partner HSS osvojio bi 3,7 posto glasova.

Kada bi se ovi rezultati doslovce preslikali na stvarne rezultate parlamentarnih izbora, i kada HNS i HSS ne bi koalirali, onda te dvije stranke ne bi ni ušle u Sabor.

Rezultati idu još više u korist SDP-a, ako se podijele na lijevi i desni blok. Naime, rezultati istraživanja pokazuju da bi danas čak 44 posto građana na parlamentarnim izborima glasalo za lijevi blok, a samo 25 posto za desni.

Što se pak tiče rejtinga političara prvo je mjesto i dalje rezervirano za aktualnog predsjednika Ivu Josipovića koji je dobio prosječnu ocjenu 3,78. Na drugoj poziciji našao se Josipovićev prethodnik Stipe Mesić, a na trećoj je poziciji SDP-ov predsjednik Zoran Milanović

Premijerka Jadranka Kosor našla se na prilično niskom sedmom mjestu, i to zahvaljujući ocjeni nedovoljan koju su joj dali građani.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi