VELIKA POMOĆ

U Rovišću otvoren Vatrogasni dom vrijedan 1,1 milijun eura

04.11.2023 u 16:59

Bionic
Reading

U Rovišću pored Bjelovara u subotu je otvoren Vatrogasni dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva vrijedan više od 1,1 milijuna eura koji će tamošnjim vatrogascima osigurati više prostora, ali i brži izlazak na intervencije

Izgradnja je najvećim dijelom financirana iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a Općina Rovišće ustupila je zemljište na kojemu je objekt izgrađen, financirala izradu projektne dokumentacije te se kreditno zadužila za oko 170 tisuća eura potrebnih za zatvaranje financijske konstrukcije.

U Vatrogasnom domu je i hangar za vozila, ured za sastanke, tri radne sobe, velika višenamjenska sala, soba za dežurstva i kontrolni centar. Investicija je obuhvatila i uređenje velikog parkirališta, kao i okoliša.

„Kada gori kuća, kada se dogodi prometna nesreća, oluja ili potres, vatrogasci su uvijek tu i zato im još jednom zahvaljujem na svakoj žrtvi. Osim toga, želim zahvaliti Vladi RH koja je omogućila da možemo povlačiti financijska sredstva iz fondova EU za ulaganja u ruralna područja", rekao je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan koji je svečano otvorio Vatrogasni dom, zajedno s državnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede Mladenom Pavićem.

"Ulaganja u vrtiće, kulturni centar i DVD centar velika su pomoć za očuvanje života u ruralnim sredinama", zaključio je.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'