POSLJEDICE NEVREMENA

Olujno jugo dalo posla vatrogascima u Splitu i okolici, u Zagori uništena groblja

04.11.2023 u 10:38

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinski vatrogasci u petak su zbog olujnog juga intervenirali dvadesetak puta pri čemu su najviše posla imali s uklanjanjem stabala.

Olujni vjetar koji je od četvrtka navečer svom silinom puhao na širem splitskom području preplavio je splitsku obalu i obale širom županije. Dizanje razine mora pogodilo je Hvar, Brač, Vis i Korčulu, gdje su potopljeni objekti uz more i brojne ceste. Ništa bolje nisu prošli ni Kaštela, Trogir i Čiovo. Nevrijeme je pogodilo i Zagoru gdje su uništena groblja.

Županijski vatrogasci intervenirali su dvadesetak puta.

Pripadnici splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) ispumpavali su vodu iz strojarnice bazena Jadran na Zvončacu te uklanjali grane s prometnica. Njihove kolege iz splitskog DVD-a skupljali su grane s prometnica na više lokacija.

  • +49
Jako jugo, poplavljena Riva: Nevrijeme u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic

Posla su imali i Imoćani u Zagvozdu, Katušićima, Čagljima, Sulićima i Donjim Vinjanima, gdje su stabla i grane završile na cesti, ali i na kućama.

Isti scenarij dogodio se i u sinjskoj krajini, odnosno Sinju, Dicmu, Sušcima i Osojima, te u Vranjicu kod Splita, Marini kod Trogira, Kaštel Novom i Podgori kod Makarske.

Potopljeni su brodovi, gorjeli su ormarići za struju, padale cigle s krovišta.

U Brelima je sinoć oko 22,30 sati izbio požar borove šume i maslinika kojeg su ugasili pripadnici DVD Brela.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'