uzrok nepoznat

U Rotterdamu buknuo požar nakon eksplozije: Više osoba nestalo, vatra i dalje bjesni

30.01.2024 u 08:56

Bionic
Reading

Tri su osobe nestale nakon što je eksplozija izazvala veliki požar u stambenom naselju na Schammenkampu u Rotterdamu u ponedjeljak navečer. Hitna pomoć potvrdila je da je jedna osoba ozlijeđena. Vatrogasci još uvijek pokušavaju ugasiti požar izazvan eksplozijom u garaži zgrade.

Glasnogovornik lokalnog ureda za sigurnost rekao je da bi u zgradi moglo biti još žrtava. Nisu uspjeli pravilno pretražiti stambeno naselje jer vatra još bjesni. Ne zna se ni je li se netko nalazio u garaži ili stanovima u trenutku eksplozije, piše NL Times.

Stanovnici 44 stana noć su proveli u lokalnim hotelima.

Zgrade u Zuidwijku su vrlo blizu jedna drugoj, a između njih nalazi se veliki broj trgovina, što otežava posao vatrogascima. Postoji opasnost od širenja požara na ostale dijelove zgrade. Službe za hitne slučajeve moraju zatvoriti plinsku cijev u ulici, ali do sada to nisu uspjele učiniti.

U istoj ulici nalazi se i skladište vatrometa, ali ono je srećom nezahvaćeno. Zahvalujući intervenciji policije, vatrogasaca i hitne pomoći vatromet je odmah bio utovaren u kamion i odvezen na sigurno. U depou je bilo oko 5000 kilograma vatrometa.

Požar u Rotterdamu Izvor: Profimedia / Autor: ANP / ddp USA / Profimedia

U ovoj fazi vlasti ne mogu reći što je uzrokovalo eksploziju. Nakon što se požar ugasi, policija će obaviti očevid.