PROŠLE GODINE UBIJENO 2.500 OSOBA

U ratu meksičkih narkokartela još 19 mrtvih

10.01.2010 u 07:51

Bionic
Reading

U obračunima koji se pripisuju narkokartelima poginulo je u petak još 19 osoba u meksičkoj državi Chihuahui, među kojima su dvojica muškaraca kojima je odsječena glava i četiri žene, priopćilo je u subotu tamošnje ministarstvo pravosuđa

Dva obezglavljena trupla pronađena su zajedno s porukama na dvama različitim mjestima Ciudad Juareza, grada uz granicu s SAD-om, sa 1,3 milijuna stanovnika, preko puta El Pasa, u Teksasu. Jedno od dvaju pisama potpisao je kartel, a sadržavalo je prijetnje prema suparničkoj organizaciji.

Još jedanaest osoba, među kojima su tri žene, ubijeno je u Ciudad Juarezu, najsmrtonosnijem gradu u Meksiku, u kojemu je u 2009. ubijeno više od 2.500 ljudi. Trupla još šestero žrtava pronađena su u različitim gradovima i mjestima u državi Chihuahui.

Vlasti su u petak već bile izvijestile da je 17 osoba poginulo u međusobnom obračunu u zadnja 24 sata.

U ratu narkokartela za nadzor nad trgovinom droge i opskrbu američkog tržišta poginulo je više od 15.000 ljudi otkako je koncem prosinca 2006. na vlast došao predsjednik Felipe Calderon, unatoč raspoređivanju oko 50.000 vojnika kao pojačanje policiji.