'PROTUTERORISTIČKA' AKCIJA

U pucnjavi u Istanbulu ubijene dvije 'teroristkinje'

22.12.2015 u 22:52

Bionic
Reading

Dvije 'teroristkinje' ustrijelila je turska policija u pucnjavi noću u siromašnoj četvrti Istanbula za koju se smatra da je uporište aktivista krajnje ljevice i Kurda, pišu glasila u utorak

Protuteroristička policija izvela je akciju u 'terorističkom uporištu' u četvrti Gaziosmanpaše. Dvije stanarke u jednom stanu zapucale su na policiju koja je uzvratila, dodaje novinska agencija Dogan.

Glasila su samo kratko izvijestila o pogibiji 'dviju teroristkinja', ne navodeći kojoj organizaciji pripadaju, ali je manja ilegalna stranka u toj četvrti, Socijalistička stranka potlačenih (ESP), na svojoj mrežnoj stranici objavila informaciju o smrti svojih dviju članica, Yeliz Erbay i Sirin Oeter

'Policija je danas ustrijelila dvije revolucionarke koje su već bile ranjene', ustvrdio je ESP.

Ta je istanbulska četvrt poznata kao uporište pokreta krajnje ljevice i aktivista Radničke stranke Kurdistana (PKK), naoružanog pokreta protiv kojega od prošlog tjedna traje velika vojna operacija na jugoistoku, gdje su Kurdi u većini.

Barem 115 osoba za koje se sumnja da su članovi PKK-a ubijene su u dosad neviđenoj vojno-policijskoj ofenzivi koja još traje u gradovima na jugoistoku Anadolije, na granici s Irakom i sa Sirijom. No ovi podatci nisu potvrđeni iz neovisnog izvora.

U operaciji su pale i kolateralne žrtve među civilima i vojnicima.