SMRT NA AUTOCESTI

U prometnoj nesreći poginuli majka i sin

17.08.2009 u 16:41

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti nedaleko od Ogulina smrtno su stradali žena i njezin maloljetni sin, oboje državljani Belgije

Prema prvim informacijama s mjesta nesreće, sudar se dogodio u 15 sati i 15 minuta na 93. kilometru autoceste, nedaleko od sjevernog ulaza Mala Kapela, piše Večernji.hr. Do nesreće je došlo kada je automobil belgijskih registracija Peugeot 4007, koji se vozio iz pravca juga prema Karlovcu u blagoj krivini udario u zaštitnu ogradu koja razdvaja dva traka autoceste i prešao na suprotni kolnički trak.

Tom prilikom udario je u bočnu stranu džipa njemačkih registracija u kojem je bilo dvoje njemačkih državljana. Od siline udarca u zaštitnu ogradu udario je automobil koji je dolazio iz suprotnog smjera, a dijelovi Peugeota ostali su razasuti stotinjak metara uokolo.

Tijela žene i djeteta, usprkos nastojanjima da ih se spasi, ostala su beživotno ležati uz smrskani Peugeot.

'Prema prvim informacijama, u automobilu belgijske registracije bilo je troje odraslih i dvoje djece. Vjerojatno je riječ o obitelji, a zasad još ne znamo tko je autom upravljao. Uz dvoje poginulih, troje putnika iz Peugeota s ozljedama prevezeno je u Ogulinsku bolnicu.

Razlog nesreće vjerojatno je prevelika brzina, a moguće je i da je vozač zaspao. Veliku sreću imali su putnici iz njemačkog automobila koji su prošli posve neozlijeđeno', rekao je istražni sudac županijskog suda u Karlovcu Mladen Kosjer

Za vrijeme očevida promet autocestom u pravcu juga potpuno je prekinut.