BURA OMETA PROMET

U prekidu trajektna linija Makarska-Sumartin

30.10.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Zbog jake bure na Makarskom primorju od jutros je u prekidu trajektni promet na liniji Makarska - Sumartin na otoku Braču.

Bura puše prosječnom brzinom od 60-tak, a zabilježeni su udari i od 100 kilometara na sat, doznaje se u makarskom Gradskom centru Osejava.

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D 8), Karlobag - Sveta Marija Magdalena i Paškim mostom promet je zabranjen za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), izvijestio je jutros u 7 sati Hrvatski auto-klub.

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Slavoniji. Zbog prometne nesreće na 33 km. autoceste A1, na dionici Jastrebarsko-Karlovac u smjeru Karlovca vozi se usporeno samo jednim trakom.

Zbog suženja kolnika na nekoliko dionica riječke obilazanice prometuje se otežano. Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas od 15 do 23 sata te u nedjelju na blagdan Svih Svetih (1. studenog) od 14 do 23 sata, bit će zabranjen promet na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema poteškoća. Zbog kvara, u prekidu je katamarska linija Rijeka-Rab-Novalja.