nepovoljni uvjeti

Kiša i vjetar: U prekidu mnoge brodske, trajektne i katamaranske linije

09.12.2020 u 07:34

Bionic
Reading

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su brojne brodske, trajektne i katamaranske linije, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su, u Šibenskom okružju - brodska linija Vodice - Šepurine - Prvić Luka - Zlarin - Šibenik, s polaskom iz luke Vodice u 04:45 sati, otkazana, u Splitskom okružju: katamaranske linije Ubli - V. Luka - Hvar - Split u prekidu, Jelsa - Bol - Split u prekidu, Vis - Split u prekidu i trajektna linija a relaciji Ubli - V. Luka. Trajekt će isploviti iz V luke u 06:15 po plovidbenom redu

U Riječkom okružju u prekidu su: trajektna linija Brestova-Porozina, kKatamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka, a u Dubrovačkom okružju brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ koja će u slučaju smirivanja vremena, isploviti u 10 sati s polaskom iz Dubrovnika.

  • +8
Poplavljena Jadrija u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, u Gorskom kotaru i Lici mjestimice pada snijeg. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti. Zbog obilne kiše u pojedinim dijelovima zemlje moguća su zadržavanja veće količine vode na kolniku i otežan promet. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

  • +5
Venecija pod vodom Izvor: EPA / Autor: ANDREA MEROLA

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Gorskom kotaru.

Iz HAK-a podsjećaju da je Stožer civilne zaštite RH donio odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 15. prosinca.