GENERAL SECURITY

U predstečaju tvrtka bivšeg tjelohranitelja Franje Tuđmana i Bože Petrova

29.03.2022 u 14:50

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečajni postupak nad General Security d.o.o., zaštitarskom tvrtkom Enimarka Ponjevića, bivšeg tjelohranitelja Franje Tuđmana i Bože Petrova, kojoj su do početka prošlog tjedna bile evidentirane nepodmirene obaveze od 140.910 kuna

Prijedlog za otvaranje predstečaja podnio je taj dužnik krajem prošlog tjedna navodeći kako postoji predstečajni razlog - prijeteća nesposobnost za plaćanje.

Uz to, predao je popis imovine i obveza prema kojem ukupne obveze tog dužnika iznose čak 7,76 milijuna kuna. Iz tog popisa proizlazi da i u vlasništvu nema nekretnina, imovinskih prava na tuđim stvarima, da od pokretnina ima tri automobila, kao i izlučna prava vjerovnika Agram Leasinga i Impuls Leasinga.

Ročište za ispitavanje tražbina General Securityja zakazano je za 14. srpnja, a za povjerenicu u ovom slučaju imenovana Nina Markovinović Belamarić.

General Security tvrtka je osnovana u srpnju 2002. Temeljni kapital joj je 68.000 kuna, a kao glavna djelatnost navodi se tjelesna i tehnička zaštita osoba i imovine. Sjedište tvrtke je u Donjoj Stubici, a Enimark Ponjević naveden je kao osnivači i direktor.

Mediji su o Ponjevića spominjali kao bivšeg tjelohranitelja predsjednika Franje Tuđmana, ali i čelnika Mosta Bože Petrova. Poznat je i po sporu s SDP-ovim bivšim ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem kojega je prozvao za praćenje i prisluškivanje Petrova.

Ponjević je poznat i kao zaljubljenik u konje. Bavi se i konjičkim turizmom, ali prema nedavnom pisanju medija, na listi je dužnika za smještaj konja na zagrebačkom Hipodromu.