DUBOKA CIKLONA

U ponedjeljak stiže brza i žestoka promjena vremena

14.11.2020 u 12:19

Bionic
Reading

Tmurno je jutros u većem dijelu zemlje, pa tako i na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Uz oblake, u unutrašnjosti je i jutros česta magla, iz koje povremeno pada rosulja. U nastavku dana na dijelu kontinenta, izglednije istočnije, moguća su prolazna sunčana razdoblja, barem kratka. No, treba računati i na slabu kišu, prema kraju dana, na sjevernom Jadranu, gdje će i tijekom noći biti oborine

Sutra kiše može biti duž većeg dijela obale, gdje će puhati slabo do umjereno, pa i umjereno jako jugo, što je uvod u brzu i žestoku promjenu vremena u ponedjeljak, prognozira meteorologinja Tea Blažević za N1. Približit će nam se fronta povezana s dubokom ciklonom u blizini Velike Britanije.

Vremenska prognoza za 14.11.2020. Izvor: HRT / Autor: HRT

Kiše će biti posvuda u Hrvatskoj, lokalno obilnije u Gorskom kotaru i Lici, na Kvarneru, gdje lokalno može pasti više od 50 litara po metru četvornom. Na sjevernom Jadranu će u ponedjeljak navečer zapuhati jaka i vrlo jaka bura!

U večernjim satima, s prolaskom fronte, kad se spusti hladniji zrak, može zalepršati i koja pahulja snijega, najizglednije na najvišim vrhovima Gorskog kotara.