UPORNI 18-GODIŠNJAK

U pola sata dva pokušaja pljačke plastičnim pištoljem

15.12.2010 u 14:35

Bionic
Reading

U Istražni centar Županijskog suda u Puli priveden je jutros 18-godišnjak iz Ližnjana kojeg se osnovano sumnjiči za čak dva neuspjela pokušaja razbojništva u razmaku od samo pola sata

U nedjelju je oko 21 sat u mjestu Jadreški ušao s fantomkom preko glave u trgovinu u kojoj se nalazila 47-godišnja prodavačica. Naslonio se na pult pored kase i uz prijetnju plastičnim pištoljem zatražio novac. Nakon što je prodavačica vrisnula, ipak se okrenuo i pobjegao.

Također, istoga dana, samo pola sata kasnije, pokušao je i u Ulici Vidikovac u Puli na isti način zaplašiti prodavačicu u kiosku. Međutim, ni 60-godišnja prodavačica se nije dala ustrašiti te mu je povišenim tonom naredila da ode, nakon čega se mladić podvijena repa i ovaj put udaljio bez plijena.

'Po završetku kriminalističkog istraživanja 18-godišnjak je danas u 10 sati priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Puli te protiv njega slijedi podnošenje posebnog izvješća nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež', izvijestila je PU istarska.