KREĆE ZBRAJANJE ŠTETA

U podvelebitski kraj stigla struja

14.02.2012 u 13:58

Bionic
Reading

Na cijelom području općine Karlobaga od Barić Drage do Ribarice i Cesarice, te od Jablanca do Sv. Jurja i naseljima u zaleđu Senja ponovno je uspostavljena opskrba električnom strujom

Orkanska bura i hladnoća uzrok su velikih kvarova na dalekovodima i mreži koje su radnici HEP-a u krajnje otežanim uvjetima uglavnom otklonili, a danas se još obavljaju popravci na nisko-naponskoj mreži i oštećenim priključcima na kućama, kaže direktor „Elektrolike“ Nikola Šulentić.

Dodaje kako će se sljedećih dana pregledati sve dionice dalekovoda i popisati ukupne štete jer je nevrijeme polomilo na desetke stupova.

Jaka bura u povelebitskom kanalu odnijela je ili oštetila krovove i fasade na više desetaka vikend kuća u kojima su zbog niskih temperatura smrzli vodomjeri i vodovodne instalacije, a štete će trebati tek utvrditi.

I u jutros najhladnijem gradu Gospiću u kojem je izmjereno -23 Celzijeva stupnja najviše su imali teškoća vlasnici automobila na dizelsko gorivo, a komunalnom poduzeću dojavljuju se smrzavanja vodomjera u nižim katovima stanova i kuća.