županijski kapitalni projekt

U Platak ove godine uloženo oko 15 milijuna kuna

27.07.2020 u 15:42

Bionic
Reading

U Sportsko-rekreacijski centar Platak i pristupnu cestu Primorsko-goranska županija ove je godine uložila oko 15 milijuna kuna, a to je među građanima najbolje prihvaćen županijski kapitalni projekt, rekao je u ponedjeljak župan Zlatko Komadina

Svoju redovitu tjednu konferenciju za novinstvo Komadina je sa suradnicima ovog puta održao na Platku kako bi se istaknula vrijednost tog lokaliteta i projekta.

Građani su najbolje prihvatili ovaj projekt ponajprije zbog sporta i sadržaja koji se nude ljeti i zimi, ocijenio je župan i dodao kako su željeli da "građani imaju mjesto okupljanja i rekreacije te da provode što više vremena u prirodi".

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan rekao je da se nastavlja s postavljanjem sustava umjetnog zasnježenja. Sustav će raditi ove zime na stazama na Radeševu, a za iduću godine u planu je njegovo proširenje na "baby liftu" i stazi Pribenišu.

Krpan je izvijestio da je provedena javna nabava za glavni projekt nove četverosedežnice na Radeševu, te se očekuje početak izrade glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole.

Uz deset mjesta za roštiljanje, uređeno je još pet, a priprema se uređenje još pet piknik-zona sa stolovima i klupama, dodao je. Analizira se mogućnost ulaganja u vidikovac na Platku, a dovršavaju se infrastrukturni projekti. Županijska uprava za ceste proširuje pristupnu cestu u duljini od jednog kilometra, čija je vrijednost radova 2,8 milijuna kuna, pa su ukupna ulaganja iz Primorsko-goranske županije u to područje ove godine oko 15 milijuna kuna. 

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar izvijestila je da je na javni poziv Primorsko-goranske županije za mjeru nabave opreme i sufinanciranja troškova poduzetnicima iz ruralnog dijela županije radi prilagodbe poslovanja zbog epidemije koronavirusa kako bi im se olakšalo poslovanje i poboljšala likvidnost stiglo oko 300 prijava, od kojih 209 valjanih. 

Za tu je namjenu početno bilo osigurano oko dva milijuna kuna, ali je dodano još četiri milijuna kuna, te je iz županijskog proračuna za tu mjeru ukupno izdvojeno 6,4 milijuna kuna.  

Natječaj za dodjelu poticaja za razvoj poljoprivrednih gospodarstava, kako bi se povećao stočni fond u Gorskom kotaru te potaknula ulaganja u prerađivačku djelatnost je u tijeku, a dosad je na temelju tog natječaja raspoređeno oko milijuna kuna.