OSJEČANKA OSTALA DUŽNA

U pekari odbili kovanice od jedne lipe jer im 'ništa ne znače'

20.08.2013 u 15:44

Bionic
Reading

Dok jedni prebiru po kontejnerima u potrazi za hranom i pravim 'ulovom' smatraju svaku pronađenu lipu na ulici, drugima jedna ili dvije lipe ne znače ništa. Štoviše, uopće im ne trebaju! Na svojoj je koži to osjetila sugrađanka Ruža Prša, koja je u jednoj osječkoj pekarnici jučer stala u red u namjeri da kupi kiflu, piše Glas Slavonije

'Imala sam točno četiri kune, koliko je stajala kifla, a među njima su bile i kovanice po dvije i po jednu lipu. Djelatnica mi je pred svima rekla da lipe ne prima jer ih poslije nema kome vratiti, s obzirom na to da su im proizvodi zaokruženi na 'puni' iznos. Nisam znala gdje ću pogledati od sramote kad je primila samo kovanice koje joj odgovaraju, a na moje insistiranje da primi papirnatu novčanicu od stotinu kuna nije htjela pristati, pa sam na kraju ostala dužna', ispričala je neugodnu situaciju za Glas Slavonije Osječanka, koja je potom pozvala i Državni inspektorat.

Kaže da je ondje doznala da, za početak, treba opisati događaj u Knjizi žalbe u toj pekarnici, a ne dobije li odgovor u roku od 15 dana, Državni će inspektorat reagirati.

Reagirao je odmah i Centar za edukaciju i informiranje potrošača, odakle poručuju da je lipa platno sredstvo jednako kao i novčanica najvećeg apoena te da su prodavači dužni primiti sav neoštećen novac koji dobiju od kupaca.

'Takve su situacije nedopustive i svi koji takvo što dožive trebaju reagirati', poručuju iz CEIP-a.