444 TESTIRANA UZORKA

U Osječko-baranjskoj županiji 171 novopozitivnih, umrla dva starija muškarca

01.11.2020 u 12:12

Bionic
Reading

U Osječko-baranjskoj županiji u nedjelju je zabilježeno 171 novozaraženi od 444 testirana uzorka, a dva su muškarca umrla.

Preminule su dvije muške osobe iz Osijeka koje su bile hospitalizirane u Respiracijskom centru KBC-a. Rođene su 1937., odnosno 1948. godine, a uz Covid-19 imali su i druga teža oboljenja, izvijestili su u nedjelju iz osječko-baranjski Stožera Civilne zaštite.

Najviše novopozitivnih je s područja Osijeka i njegovih prigradskih naselja - ukupno 69. Od toga je 56 iz Osijeka, šest iz Josipovca , četvero iz Tenje i troje iz Višnjevca. S područja Đakova je 23 novooboljelih, s područja Valpova 13, Belišća 11, te sedam s područja Donjeg Miholjca. Našice i Čepin imaju po šest novooboljelih, a po tri novooboljele osobe su iz Darde i Selaca Đakovačkih.

Po dvije novozaražene osobe su iz Ernestinova, Forkuševaca, Josipovca Punitovačkog, Semeljaca, Trnave i Vrbice. Po jednu imaju Antunovac, Beli Manastir, Breznica Đakovačka, Brođanci, Čamagajevci, Dalj, Golinci, Kneževi Vinogradi, Koritna, Kućanci, Kunišinci, Ladimirevci, Niza, Petrijevci, Podgajci Podravski, Podolje, Satnica i Vladislavci.

Na liječenju u KBC-u je 112 osoba oboljelih od Covida-19 od kojih je 20 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 14 pacijenata. Samoizolacija je određena za 12 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je u županiji 3.451 osoba.

Policija je provela 19 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. No, kršenje te mjere utvrdila je nakon provjere dojave građana za dvije osobe iz Našica, navode iz Stožera.