ukupno 107

U Osijeku veći broj testiranih, u županiji nema novozaraženih

15.04.2020 u 12:14

Bionic
Reading

Od jučer testiranih 128 uzoraka u Osječko-baranjskoj županiji, nijedan nije bio pozitivan na koronavirus, pa je, bez obzira na povećen broj testiranih uzoraka u toj županiji, i dalje 107 zaraženih osoba, izvijestili su u srijedu u Županijskom stožeru Civilne zaštite

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović rekao je na konferenciji za novinare kako je dobra vijest da je u posljednja 24 sata testiran znatno veći broj uzoraka, ali unatoč tome nema novooboljelih. U posljednjih sedam dana imali smo šest oboljelih osoba, a danas nijednu, istaknuo je Ivanović.

Dodao je kako je u samoizolaciji na području županije 200 osoba, tri manje nego jučer, ali znatno manje nego prije dva tjedna, kada ih je bilo biše više od tisuću. Dosad je izliječno 13 osoba, a pet ih je umrlo.

U osječkome KBC-u hospitalizirane su 24 osobe, od kojih su tri na respiratoru, a jedna je pozitivna osoba je u našičkoj Općoj bolnici, rekao je Ivanović.

Istaknuo je da su četiri zdravstvena radnika pozitivna na koronavirus, a bilo ih je 13. U samoizolaciji su dva zdravstvena radnika, a 22 pacijenta iz osječkoga KBC-a puštena su na kućno liječenje.

Također je rekao da je policija jučer obavila 53 provjere samoizolacije i prvi put nije bilo kršenja te mjere, a u 5598 provjera nijedna osoba nije zatečena bez propusnice.