posebna regulacija

Krenuo je Zagrebački maraton, evo kojim se ulicama uopće ne može voziti

10.10.2018 u 17:25

Bionic
Reading

Tradicionalno se održava Zagrebački maraton. Njegovo 27. izdanje najveće je po broju sudionika, a trasa se proteže kroz cijeli centar grada. Zbog toga je promet zabranjen od 10 do 15.30 na dijelu gdje će se održati utrke, pa se tako ne može prometovati od Selske ceste do Dupca, niti se igdje na tom potezu može prijeći navedenu trasu

Stoga organizatori mole građane za razumijevanje i strpljenje tijekom tog dana zbog otežanog prometa. Utrka je krenula s Trga bana Josipa Jelačića u 10 sati, a sudjeluje više od 4000 osoba.

  • +27
27. zagrebački maraton Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Ukupan broj prijavljenih za maraton i polumaraton je 3000 te u utrci građana njih preko 1000, uključujući sudjelovanje škola iz Hrvatske.

Trasa maratona je sljedeća: Trg bana Jelačića – Jurišićeva ul. – Draškovićeva ul. – Vlaška ul. – Maksimirska ul. – Av. Dubrava – okret kod križanja Av. Dubrava s Ul. Poljanice, istim putem natrag do Trga bana Jelačića – Ilica – okret na Ilici kod križanja s Ul. Sv. Duh i natrag do Trga bana J. Jelačića, gdje je cilj utrke.

S obzirom na to da će promet biti zabranjen duž cijele trase, građani koji žele stići iz sjevernog dijela grada u južni i obratno morat će koristiti zaobilazne pravce.

Detalje trase na kojoj će se održavati Zagrebački maraton pogledajte na karti u nastavku: