osobni rekord

Belma Džomba postigla cilj: Odradila 26. Zagrebački maraton

08.10.2017 u 17:46

Bionic
Reading

TV voditeljica i supruga našeg proslavljenog rukometaša Mirze Džombe, prije nekoliko godina razmišljala je o trčanju, a nakon rođenja druge kćeri Ade odlučila mu se posvetiti. Samo mjesec i pol nakon što je krenula u školu trčanja Belma Džomba za vrijeme utrke 'Homo si teć' istrčala je 10 kilometara. Sada se može pohvaliti da je iza nje još jedan trkački uspjeh

Trčanje je već neko vrijeme u trendu i moglo bi se reći da je jedan od najbrže rastućih rekreativnih trendova u svijetu. Ove godine školu trčanja upisala je i Belma Džomba. Iako je cijeli život trenirala razne sportove, trčanje joj, izjavila je, nikad nije bilo pivlačno. No brzo ga je zavoljela, a danas je među 8 tisuća trkača sudjelovala na 26. Zagrebačkom maratonu za koji se tjednima pripremala.

'U posljednje vrijeme jako sam iscrpljena i trčanje me posve oporavi. Nakon treninga se osjećam zadovoljno i ispunjeno. Biti kući za mene nije prirodno, naučena sam na puno ljudi i na rad. Zato, otkako sam počela trčati, imam puno više energije, a fizičke promjene još čekam. Kažu da one dolaze kasnije', izjavila je ranije za Novi list.

Belma Džomba Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL