TVRDI DRAGAN KOVAČEVIĆ

U najmu gradskog prostora za kunu leži tisuću radnih mjesta

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 17.05.2012 14:35
  • Objavljeno 17.05.2012 u 14:31
Dragan Kovačević

Dragan Kovačević

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Marko Miščević

Zagrebački HNS nastavio je s inicijativom 'Otvorena vrata zatvorenih poslovnih prostora' i pred Gradsko poglavarstvo donio kutiju s prijedlozima ljudi koji su im se javili. Naime, prije mjesec dana pozvali su građane da se jave s konstruktivnim prijedlozima što bi otvorili u gradskom prostoru, a potom bi se prostori dali istima u najam za jednu kunu, pod uvjetom da ih i urede

Željeli smo pokazati da inicijativa nije marketinški trik i naša akcija ne završava danas. U kutiji je potencijalnih tisuću do dvije radnih mjesta i tražimo od grada da odgovori što je s poslovnim prostorima koji zjape prazni',  rekao je predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević i dodao da je Zagreb pred bankrotom, a druge političke stranke imaju politiku samo smanjivanja proračuna.

'Mi imamo drugu logiku. Iznajmljivanjem prostora povećat ćemo broj radnih mjesta', rekao je Kovačević i najavio početak kampanje za lokalne izbore, koji će se održati sljedeće godine na proljeće. Najavio je i formiranje savjeta za razvoj grada i pozvao sve stručnjake koji se žele pridružiti da to učine, bez obzira na to jesu li članovi stranke. Rekao je i da će HNS na izbore ići sa svojim kandidatom za gradonačelnika, što ne isključuje da će s partnerima, posebice sa strankama s kojima su u koaliciji na državnoj razini, raditi na strategiji razvoja Zagreba. Potpredsjednik HNS-a Tomislav Stojak nadovezao se na Kovačevićeve riječi i citirao Milana Bandića.

'Sam gradonačelnik na prošloj je sjednici Skupštine pozdravio inicijativu HNS-a. Ne želimo demagoške nego konkretne odgovore',  rekao je Stojak. Druga potpredsjednica Vesna Roje spomenula je i poznate kavane Medulić i Korzo, koje su već godinama prazne i oblijepljene reklamnim plakatima te je predložila da Grad barem uredi izloge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi