JAPAN MOLI ZA HRVATSKU

U Nagasakiju misa za vukovarske žrtve

  • Autor: Drago Pilsel
  • Zadnja izmjena 15.11.2010 22:20
  • Objavljeno 15.11.2010 u 18:41
sVIJEĆA GROBLJE

sVIJEĆA GROBLJE

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Slojsek/PIXSELL

Zaslugom veleposlanika RH u Japanu, dr. Drage Štambuka, u Nagasakiju, gradu koji je razoren atomskom bombom, i drugdje u Japanu, služi se misa za vukovarske žrtve i za mir u svijetu

Uoči devetnaeste obljetnice pada Vukovara, u nedjelju, 14. studenoga, u katedrali Urakami u japanskome gradu Nagasakiju služena je misa zadušnica za vukovarske žrtve i za mir u svijetu. Na početku mise je govorio veleposlanik Štambuk, a vjernicima je predočio stradanje Vukovara i istaknuo potrebu uzajamnoga razumijevanja među ljudima koji su prošli kroz slična stradanja. Dodao je da su Hirošima i Nagasaki obnovljeni deset godina nakon eksplozija atomskih bombi, dok Vukovar još uvijek vida svoje rane.

Dr. Štambuk istaknuo je da je Veleposlanstvo RH u Japanu iz istoga razloga organiziralo mise za vukovarske žrtve u razorenim japanskih gradovima, koji su proživjeli patnju: u Nagasakiju godine 2006, u Hirošimi 2007, u Tokiju 2008. te iznova u Nagasakiju 2009. i 2010.

Nakon završetka mise dr. Štambuk je djeci uručio licitarska srca u znak hrvatske zahvalnosti, a zatim je položio cvijeće na Spomenik za 152.276 žrtava atomske bombe u Nagasakiju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi