MOTIV NAPADA PLJAČKA

U Moskvi teško pretučen Hrvat

07.04.2009 u 14:03

Bionic
Reading

Hrvatski državljanin pretučen je u Moskvi i nalazi se u bolnici s ozljedama opasnim po život, javili su u utorak ruski mediji, koji se pozivaju na izvore iz moskovske policije

'Policiji je javljeno da je 4. travnja u 22 sata i 15 minuta po moskovskom vremenu u bolnicu dovezen hrvatski državljanin Mladen Obrad, rođen 1938, s teškom ozljedom glave', rekao je izvor u moskovskoj policiji, čiju izjavu prenosi jedan od ruskih medija.

Prema riječima očevidaca, pretukle su ga dvije nepoznate osobe ispred njegove zgrade. Prema nekim informacijama, napadači su bili azijskog porijekla.

Drugi medij javlja da je pretučen 71-godišnji hrvatski državljanin ne navodeći njegovo ime te da se nalazi u bolnici u teškom stanju.

'Okolnosti napada se utvrđuju, a trenutačno nije moguće ispitati ozlijeđenoga jer je u teškom stanju. Po jednoj od verzija, svrha napada bila je pljačka', navodi se u medijskom izvješću.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija zasad nema informacija o tom napadu, ali je u vezi s veleposlanstvom RH u Moskvi te će izvijestiti javnost kada dobije podatke.