VESELO, VESELO

U mjesecu maškara zatečeno 160 pijanih vozača

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 11.02.2010 16:13
  • Objavljeno 11.02.2010 u 15:34
Policija maškare Rijeka

Policija maškare Rijeka

Izvor: tportal.hr / Autor: Karmen Mrkić

Iako se u vremenskom razdoblju od mjesec dana, koliko već traju maškarane aktivnosti na području koje je u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, dogodila jedna prometna nesreća s poginulom osobom koja se ne dovodi se u svezu s maškaranim aktivnostima, iz policije upozoravaju sve maškarane vozače, ali i one koji to nisu, da je u ovom razdoblju brojnih maškaranih aktivnosti i zabava stradavanje sudionika u cestovnom prometu izraženije u odnosu na druga razdoblja

U tom su smislu i policijske aktivnosti pojačane, posebno prema vozačima koji svojim radnjama i ponašanjem u prometu u znatnoj mjeri ugrožavaju kako svoju, tako i sigurnost svih sudionika u prometu.

U vremenskom razdoblju od 8. siječnja, kada su maškarane aktivnosti započele, pa do 7. veljače, policijski službenici zatekli su ukupno 145 osoba koji su upravljali osobnim vozilima pod utjecajem alkohola. Ovoj brojci treba dodati i 14 vozača koji su odbili podvrgnuti se ispitivanu alkoholiziranosti.

Upravo u dane kada se maškarane zabave najčešće i održavaju, a to su dani vikenda, većina je ovih vozača i zatečena, i to u noćnim satima.

Kod 16 vozača utvrđena je koncentracija do 0,5 promila alkohola u organizmu, kod 99 vozača izmjereno je do 1,5 promila, a 30 vozača upravljalo je vozilima pri još većoj koncentraciji alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 2,9 promila. U policijskim prostorijama za zadržavanje do otrežnjenja boravilo je 11 pijanih vozača.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi