POVRATAK ZIME

U Lici pao snijeg, autocesta zatvorena zbog vjetra

25.04.2016 u 07:26

Bionic
Reading

HAK je jutros izvijestio kako je zbog olujnih udara vjetra dionica autoceste A1 Sveti Rok-Posedarje zatvorena za sav promet. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca. U prekidu su i trajektna linija Prizna-Žigljen te katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka. HAK-ove nadzorne kamere jutros su zabilježile i snijeg kod Gospića

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a izmeđuNovog Vinodolskog i Karlobaga još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), javlja HAK u 6.53 sati.

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A7 između NP Rupa i čvora Jurdani.

Zbog snijega koji mjestimice pada vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h na autocesti A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, a uz ograničenje od 40 km/h na dionici između čvora Zagvozd i odmorišta Rašćane.
Kolnici su mjestimice mokri u Istri, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ih podsjećamo da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

DHMZ javlja kako će u prvom dijelu dana bitipretežno oblačno, mjestimice uz kišu, a u Dalmaciji i pljuskove s grmljavinom, dok u višem gorju može pasti i malo snijega, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske.

Poslijepodne sa zapada postupno razvedravanje, ali je još ponegdje moguća kiša. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu jaka i olujna bura i tramontana koja će prema kraju dana postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura od 9 do 15 Celzijevih stupnjeva.