HRVATSKI DRŽAVLJANIN

U kombiju prevozi 30-tak ilegalnih migranata, uhitila ga slovenska policija

17.11.2017 u 17:45

Bionic
Reading

Slovenska policija u petak je pritvorila 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se sumnjiči za ilegalni prijevoz tridesetak ilegalnih migranata

Prilikom kontrole vozila policija je u petak oko 2 sata u noći blizu mjesta Razkrižje na sjeveroistoku Slovenije zaustavila kombi Peugeot Boxer hrvatskih registrskih oznaka za čijim je upravljačem bio 33-godišnji hrvatski državljanin, a u vozilu je otkriveno 30 stranaca, među kojima su i žene i djeca, koji su nezakonito ustupili u državu, objavio je lokalni infoportal iz Murske Sobote, a potvrdila policijska uprava Ljutomer.

Iako su stranci zatečeni bez ikakvih dokumenata, utvrđeno je da se radi o državljanima Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turske i Alžira. Svi su nakon prvog informativnog razgovora s policijom zatražili azil, pa se postupak nad njima nastavlja.

Protiv vozača je određen pritvor uz kaznenu prijavu. Prema podacima slovenske policije, to je drugi slučaj ilegalnog prijevoza stranaca iz trećih država koji je registriran u zadnje vrijeme.

U nedjelju je uhićen 40-godišnji Rumunj koji je u vozilu s talijanskim registarskim pločicama preko Slovenije u Italiju pokušao prebaciti 12 Afganistanaca i dva indijska državljanina koji su u međuvremeno predani hrvatskim tijelima.

  • +26
Izbjeglice u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL