ispitano 426 uzoraka briseva

U Istri osam novozaraženih koronavirusom, među njima dvoje djece

08.09.2020 u 10:10

Bionic
Reading

U Istri je u protekla 24 sata potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što je ispitano 426 uzoraka briseva na Covid-19, izvijestio je utorak županijski Stožer civilne zaštite

U pet slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već pozitivne osobe dok je za tri osobe epidemiološka obrada još u tijeku, naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Neslužbeno se doznaje kako je jedna novozaražena osoba iz Buzeta dok se u preostalih sedam slučajeva radi o osobama iz Pule. Među njima je i dvoje djece koji su pohađali pulski vrtić na Valdebek,u gdje je prije tjedan dana zaraženo jedno dijete, zbog čega su u samoizolaciji završila četiri zaposlenika i 22 djece, dok je objekt zatvoren.

Izliječene su četiri osobe, trenutno je u Istri 63 pozitivnih osoba, dok se u mjerama samoizolacije nalazi 335 osoba.

Jučerašnji prvi dan nove školske godine protekao je mirno uz poštivanje svih epidemioloških mjera i za sada je situacija pod kontrolom.

"Zadnjih dana puno je prigovora sportskih udruga zbog nemogućnosti korištenja sportskih dvorana. Tijekom današnjeg dana pokušat ćemo odrediti stroge mjere koje se uglavnom tiču higijenskih uvjeta u tim objektima, nakon čega ćemo donijeti odgovarajuću odluku, odnosno preporuku", najavio je Kozlevac.