IZJAVA OKO KARNEVALA

'U ime obitelji' traži ispriku od Krizmanić

09.03.2014 u 11:35

Bionic
Reading

Udruga U ime obitelji traži ispriku od Mirjane Krizmanić smatrajući da je uvrijedila Željku Markić, U ime obitelji i dio građana, povezujući ih s neukusnim izrugivanjem djece, homoseksualaca i neplodnih parova na karnevalu u Selcu

'Užasnuli ste me s ovim. Ovo je kombinacija obaju stvari protiv kojih se Željka Markić borila – neplodnost i homoseksualci. Sve možemo očekivati. Sama činjenica da smo morali u Ustav unijeti definiciju koja već postoji u Obiteljskom zakonu, sve govori. Sad će i druge manjine doći na red. Onog časa kad smanjujete toleranciju društva prema različitostima, vi povećavate diskriminaciju prema drugačijima. Sad će se razbuktati diskriminacija i prema drugim skupinama', ovako je prof. Mirjana Krizmanić komentirala ideju da se na karnevalu u Selcu spali lutka 'gay–dijete iz epruvete'.

Zbog tog komentara iz 'U ime obitelji' traže ispriku.

'Kako se u međuvremenu doznalo da je paljenje 'Gay djeteta iz epruvete' organizirala Udruga mladih Selce koja je dio Mreže mladih Hrvatske koja je dio Platforme 112 i kampanje protiv referenduma o braku kao zajednici žene i muškarca, u kojoj ste i sami sudjelovali, molili bismo Vas da se javno ispričate za izjavu kojom ste uvrijedili dr. Željku Markić, U ime obitelji i sve građane Republike Hrvatske koji ne dijele Vaše mišljenje o braku, povezujući ih s ovim neukusnim izrugivanjem djece, homoseksualaca i neplodnih parova.

Držimo kako je Vaša osobna odgovornost kao javne osobe, člana Hrvatskog društva pisaca i psihologinje za širenje kleveta, insinuacija i netrpeljivosti prema predstavnicima U ime obitelji, Vašim neistomišljenicima, iznimno velika. Jako nam je žao da i tri mjeseca nakon referenduma o braku na kojem je 66 % birača odlučilo da Ustav RH zaštiti brak kao zajednicu žene i muškarca, svojim izjavama doprinosite ozračuju netrpeljivosti i podjele u Hrvatskoj. Nadamo se da ćete svoje javno djelovanje ubuduće usmjeriti ka širenju tolerantnosti prema neistomišljenicima i potaknuti Platformu 112 na edukaciju svojih podupiratelja o vrijednostima koje štiti Ustav Republike Hrvatske', stoji u pismu udruge.