TEMA PUPOVAC?

U HDZ-u zasjeda stranačka Zajednica branitelja, stigao i Plenković

24.09.2019 u 11:28

Bionic
Reading

Već tjednima HVIDR-a kritizira koaliciju HDZ-a sa SDSS-om, a dodatan pritisak branitelja na Plenkovića mogao bi doći i ukoliko se u Vukovaru održi prosvjed. Neke od kritika branitelja Plenković bi mogao poslušati i na sastanku sa Zajednicom branitelja HDZ-a 'Gojko Šušak'

Kako doznajemo, u središnjici HDZ-a održava se Predsjedništvo i Nacionalni odbor Zajednice branitelja HDZ-a 'Gojko Šušak', a u središnjicu je na sjednice stigao i šef stranke i premijer Andrej Plenković.

U stranci uvjeravaju da se radi o redovnoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog odbora Zajednice branitelja, te da se takve sjednice održavaju svaka tri mjeseca. Tema sjednice su, kažu za tportal u HDZ-u, aktivnosti Zajednice branitelj u narednom razdoblju.

Kako javlja reporterka N1, u stranci kažu da tema nije potencijalni prosvjed u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina, ali da bi se tema medijskih istupa Milorada Pupovca mogla raspraviti.

Podsjetimo, najveće udruženje branitelja HVIDR-a već tjednima kritizira koaliciju sa SDSS-om. Zatražili su raskid koalicije, kazneni progon Milorada Pupovca, za kojeg su rekli da je 'sijatelja mržnje prema hrvatskom narodu.'

Plenković im je već nekoliko puta odgovorio da će HDZ odlučivati o svojim koalicijskim partnerima. 'Politiku vodimo uvjereni da je ona dobra i zdrava za smjer Hrvatske i društvo i dobra za položaj hrvatske manjine u Srbiji. Neću se pretvoriti u komentatora tuđih intervjua i priopćenja, ja sam predsjednik Vlade i vodimo razumnu politiku i to ću raditi u budućnosti', kazao je jučer Plenković.