PROŠIRENJE

U Gradsko vijeće Vukovara ulazi još petero Srba

  • Autor: Nenad Marić
  • Zadnja izmjena 07.02.2011 12:38
  • Objavljeno 07.02.2011 u 11:16
Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo s učenicima

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo s učenicima

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damir Glibusic

Proširenjem Gradskog vijeća Vukovara, zbog poštovanja prava srpske manjine na proporcionalnu zastupljenost u tijelima lokalne vlasti, SDP i HDZ će imati po još dva vijećnika, dok će SDSS-u pripasti još jedan mandat

Nakon proširenja, u Gradskom vijeću Vukovara SDP će imati 13 vijećnika, HDZ devet, SDSS pet, dok će Starčevićev HSP ostati na tri vijećnika. U odnosu na saziv koji je odlukom Vlade raspušten početkom prosinca, socijaldemokrati su ostali na istom broju vijećnika, HDZ ima dva vijećnika manje, SDSS dva više, a Starčevićev HSP jednoga više. Osim gubitnika u HDZ-u, ostali su postigli isti ili još i bolji izborni rezultat.

U najavama izbora očekivalo se da vijećničke mandate i podijele te četiri stranke, no zanimljivo je kako je na vukovarskim izborima svoje liste kandidiralo 16 stranačkih, koalicijskih i nezavisnih lista. Od preostalih 12 lista nijedna se nije ni približila izbornom pragu. Najbliži je bio HDSSB, osvojivši 2,83 posto glasova, a najdalje DC koji je dobio tek 21 glas. U prijevodu, niti svi s liste, a trebalo je kandidirati 25 imena, nisu glasovali sami za sebe. Niti ostali izborni rezultati nisu vrijedni spomena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!