u karlovcu

U Gospodarskoj komori cijepili šefove privatnih tvrtki, ali i glavnog državnog revizora

17.02.2021 u 20:53

Bionic
Reading

Dok mnogi stari i bolesni i dalje čekaju cijepljenje, 15-tak šefova karlovačkih tvrtki svoje su doze dobili među prvima. A među njima, cijepio se i glavni državni revizor Ivan Klešić

Klešić je bivši HDZ-ovac, a cijepljenje u Gospodarskoj komori organizirao je HDZ-ov ravnatelj karlovačkog Zavoda za javno zdravstvo koji je na taj posao došao upravo iz Državnog ureda za reviziju. Iako mjesec dana za sve skupa nitko nije znao, danas objašnjavaju da su htjeli promovirati cijepljenje, javlja RTL.

Drugu dozu cjepiva u Komori su primili prije sedam dana. I opet ništa od objave promocije sve do upita novinara.

Stjepan Basar ugledni je poduzetnik iz Ozlja, HDZ-ovac, dogradonačelnik Ozlja, predsjednik ozaljske Gradske organizacije HDZ-a, protukandidat Nadi Murganić na nedavnim unutarstranačkim izborima za šefa županijskoj HDZ-a.

Bitno je dodati i načelnik ozaljskog Stožera civilne zaštite.

"Da, bio sam na cijepljenju! Pa trebao je biti moj partner cijepljen iz firme jer mi smo dvojica suvlasnici. On je tamo u nekom odboru budući da je on prebolio prije toga COVID pa je pitao mene hoću se ja cijepiti umjesto njega. Ja sam rekao hoću", objasnio je Basar.

Basar je i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ozlja. 'To je minorna, bilo je to ono u onom prvom lockdownu, tu smo mi puno radili, sad se to poslije sve centraliziralo na neki način na županijski, a mi smo tu praktički...', odgovorio je Basar. 'Evo moja punica na primjer je rekla isto da bi se i ona cijepila. Punica nije bila ljuta što sam cijepio prije nje. A cijepit će se i ona', ustvrdio je Basar.

"Mislim da nije to greška neka tako velika kad uzmete u obzir da tada se nije još imalo saznanja da će biti problema tako velikih s isporukom cjepiva", zaključio je Basar. Istina, prva najava da isporuke cjepiva kasne dogodile su se tek dva dana poslije. 

Glavni državni revizor Ivan Klešić, Karlovčanin, bivši HDZ-ovac, cijepio se u karlovačkoj Gospodarskoj komori kojom predsjeda čovjek blizak HDZ-u, a cijepljenje je proveo HDZ-ov ravnatelj i bivši zaposlenik Državnog ureda za reviziju. A evo i odgovora Ureda za reviziju:

"Gospodin Klešić je u siječnju 2021. kontaktirao, prema svom mjestu prebivališta, Stožer civilne zaštite Karlovačke županije u vezi cijepljenja, s obzirom na to da je u rizičnoj skupini, ima 66 godina, visoki je državni dužnosnik koji svakodnevno u obavljanju poslova dolazi u kontakt s više osoba, a od bolesti COVID-19 oboljeli su njegovi najbliži suradnici: šef kabineta, dva pomoćnika, načelnica i vozač. Upućen je na cijepljenje u Hrvatsku gospodarsku komoru, Županijska komora Karlovac".