JEDINI KANDIDAT

U fotelju predsjednika HSP-a ponovno zasjeo daniel Srb

  • Autor: Marko Čulić
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 13:10
  • Objavljeno 25.02.2012 u 15:25
Daniel Srb

Daniel Srb

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na stranačkom saboru HSP-a, za predsjednika posrnule stranke stranke koja je uspjela do te mjere izgubiti povjerenje birača da su ostali bez ijednog zastupnika u Saboru, što je dovelo i do ostavke njenog dosadašnjeg predsjednika Danijela Srba, izabran je opet – Danijel Srb. U vruću je fotelju predsjednika HSP-a tako ponovno zasjeo čovjek koji je prije nepuna tri mjeseca, nakon za njih katastrofalnih rezultata parlamentarnih izbora upravo zbog tog debakla i dao ostavku, i to ni manje ni više nego bez ijednog protukandidata

Iako su se za pretedenta na to mjesto, svojim značajem u stranci sama od sebe nametala imena poput Denisa Šešelja ili gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare, Srbu je do ponovnog imenovanja predsjednikom stranke put 'očišćen' izbacivanjem rečenog dvojca iz HSP-a. Isto tako, iz stranke su u posljednja dva mjeseca izbačeni i svi ostali ozbiljniji protukandidati. Oni su se naime, navodno žestoko ogriješili o Statut stranke, što im se na teret stavilo u baš prigodno vrijeme, prije izbora novog lidera HSP-a. Svi oni međutim uglas to negiraju i cijelu priču pripisuju upravo ponovnom pogodovanju izbora Danijela Srba za predsjednika HSP-a. Prvi čovjek splitskog HSP-a, Hrvoje Tomašević, koji je samovoljno istupio iz stranke prije nego se i njime pozabavi sud časti, te čakj optužio Danijela Srba da 'igra kako Anto Đapić (iako također udaljen iz stranke ) svira'.

Ono za što priznaju da su krivi (i čemu pripisuju, kako tvrde, 'farsu' oko njihovog izbacivanja iz stranke) njihovi su istupi u javnosti upućeni na adresu demokratizacije stranke, što im je kako tvrde, jedini i najveći grijeh prema matičnoj stranci. Dusparu i Veljka Novaka , uz povredu Statuta stranke sud časti HSP-a tereti i za teže povrede pravilnika o financijskom poslovanju dok su Denis Šešelj i Mladen Leovac udaljeni iz stranke samo zbog povrede Statuta.

Novi – stari predsjednik HSP-ovog probušenog čamca Danijel Srb, nakon što je izabran, na upit o tome zašto su svi navedeni upravo sada izbačeni iz stranke, ogradio se izjavom da ne ulazi u rad stranačkih tijela kojih nije član kao što je famozni sud časti HSP-a. 'Ono što je moj, a i cilj stranke kojoj sam evo ponovno predsjednik, je ostvariti što bolji rezultat na predstojećim lokalnim izborima i tako učvrstiti položaj HSP-a na prije idućih parlamentarnih izbora', rekao je Srb nakon stranačkog sabora HSP-a u 'Kristalnoj dvorani' hotela Westin. Također, naglasio je kako je jedan od glavnih ciljeva HSP-a na lokalnim izborima izboriti se, po prvi puta u svojoj povijesti za to da zastupnike imaju u apsolutno svim lokalnim jedinicama, kao i nadu da će se u što skorije vrijeme konsolidirati redovi svih pravaških stranaka u Hrvatskoj, kako bi tako objedinjeni zauzeli mjesto koje im pripada na političkoj karti Hrvatske.

Sudeći po onome što se odigralo unutar HSP-a nakon izbora, netransparentnih stegovnih postupaka protiv neistomišljenika u vlastitim redovima i, što je još gore, daljnjom suradnjom sa (u svim pravaškim ograncima vrlo omraženim) Antom Đapićem, Srbove će želje najvjerovatnije ostati samo to – želje. Jedna od najjačih figura pravaških stranaka, Ruža Tomašić, već je nekoliko puta izjavila kako nema namjeru sjedati za stol sa nikim iz HSP-a, dok god Đapić ima ikakve veze s njima, a kako stvari trenutno stoje, za pregovarački stol sigurno neće sjedati sa Danijelom Srbom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi