padaju brojke

U engleskim bolnicama umrlo 429 ljudi, najmanje u dva tjedna

20.04.2020 u 16:43

Bionic
Reading

Broj umrlih od novog koronavirusa u engleskim bolnicama porastao je za 429, na ukupno 14.829, što je najmanji dnevni rast u najmanje dva tjedna.

"Petnaestero od 429 pacijenata (u dobi od 49 do 92 godine) nije imalo poznatih komorbiditeta", objavilo je u ponedjeljak britansko ministarstvo zdravlja.

Velika Britanija još ne razmišlja o ublažavanju mjera karantene uvedene zbog suzbijanja širenja koronavirusa prije gotovo četiri tjedna s obzirom na "duboko zabrinjavajuć" porast broja smrtnih slučajeva, izjavio je u nedjelju ministar u vladi Michael Gove.

Glasnogovornik premijera Borisa Johnsona kazao je u ponedjeljak u Londonu da Britanija mora biti sigurna da bilo kakvo ukidanje ili ublažavanje mjera socijalne distanciranja ne dovede do drugog vala epidemije koronavirusa.

"Velika briga je drugi vrhunac, to je ono što će na kraju učiniti najviše štete zdravlju i najviše štete gospodarstvu", rekao je glasnogovornik novinarima.

"Ako se prebrzo postupate, virus bi se mogao ponovo početi eksponencijalno širiti. Ako ukinemo neke mjere socijalnog distanciranja moramo biti sigurni to neće dovesti do toga da se virus počne opet eksponencijalno širiti" .

  • +7
Koronavirus u Velikoj Britaniji Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL