izvanredni nadzor

U Dom za starije u Mošćenici upala inspekcija; optužbe putem Facebooka sipala bivša djelatnica, vlasnica odgovorila: Nisu pronađene nikakve nepravilnosti

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 03.12.2020 20:56
  • Objavljeno 03.12.2020 u 20:36
Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Zbog uznemirujućih fotografija i optužbi bivše djelatnice Doma za starije u Mošćenici o postupcima njegove vlasnice prema štićenicima, objavljenima u nekim medijima, inspekcija Ministarstva rada provela je u četvrtak izvanredni nadzor i nije pronašla nepravilosti

Vlasnica doma Diana Pavičić je slučaj prijavila policiji.

U četvrtak je u Domu za starije "Exclusive" u Mošćenici kraj Petrinje bila inspekcija Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, koja je provela izvanredni nazor, a vlasnica tog doma slučaj je prijavila policiji, koja je najavila kriminalističko istraživanje. Optužbe, koje su najprije objavljene na Facebook stranici bivše djelatnice, a poslije su ih prenijeli i mediji, bile su vrlo teške: da se štićenici vežu, žive u neljudskim uvjetima, drogiraju tabletama i sl.

Vlasnica Diana Pavičić u izjavi za Hinu je ocijenila kako je riječ o insceniranom napadu triju bivših njegovateljica na nju, iako joj, kako kaže, motivi još nisu potpuno jasni. Pretpostavlja, kako je dodala, da bivše radnice žele da se zatvori djelatnost.

Kako je istaknula, inspekcija nije pronašla nikakve nepravilnosti.

Inspektori su razgovarali sa sedam od devet korisnika Doma jer je jedan korisnik u izolaciji, a drugi na hospitalizaciji. Razgovor je obavljen bez moje prisutnosti, kao i prisutnosti moga supruga i jedne zaposlenice", rekla je .

Dodala je da je u zapisniku istaknuto kako su se svi korisnici pozitivno izjasnili o stanju u Domu, o uvjetima života, o odnosu osoblja prema njima, o njezi i brizi te o higijeni i prehrani.

"Niti nama se nikada nisu žalili, štoviše, i nama i obitelji su govorili o dobrim uvjetima života u Domu. Ipak, neki od njih su inspektorima spomenuli i probleme s njegovateljicom V. S., koja je jedno kratko vrijeme radila u Domu. Uvjerena sam da je upravo ona u vrijeme noćnog dežurstva vezala, inscenirala cijelu sliku i fotografirala jednu korisnicu te objavila fotografiju", rekla je i najavila da slijede tužbe "kako bi se utvrdila istina i kaznili krivci za teške optužbe".

Kako bi potkrijepila svoju izjavu, vlasnica Pavičić je mailom poslala i zapisnik s današnjega izvanrednog inspekcijskog nadzora. U zapisniku se među ostalim navodi i da je za vrijeme provođenja inspekcijskog nadzora u dom došao i kriminalistički službenik iz policijske postaje Petrinje koji je po završetku nadzora dobio presliku zapisnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!