DHMZ

U cijeloj zemlji na snazi su upozorenja zbog vremenskih neprilika, evo gdje je najgore

26.08.2018 u 13:49

Bionic
Reading

U cijeloj Hrvatskoj na snazi su upozorenja zbog vremenskih neprilika, pri čemu je u podvelebitskom kanalu i na Kvarneru na snazi crveni alarm zbog orkanske bure i jake kiše

U kopnenoj Hrvatskoj alarm je žuti, zbog moguće obilne kiše, a na Jadranu narančasti, zbog orkanskog vjetra i moguće obilne kiše te jakih grmljavinskih nevremena, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Ostatak dana očekuje nas umjereno i pretežno oblačno vrijeme, s kišom i grmljavinskim pljuskovima, još ponegdje moguće i izraženijim, osobito na Jadranu.

Prema večeri kiša će prestati a sa zapada će doći do djelomičnog razvedravanja.

  • +26
Kišovita i hladna nedjelja u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Puhat će većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu jaka, podno Velebita i olujna bura, na jugu još u početku umjereno i jako jugo.

Poslijepodnevna temperatura uglavnom između 13 i 18, a na Jadranu od 20 stupnjeva na sjeveru do 28 na jugu.

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne.

Meteoropati i kronični bolesnici mogu patiti od umora, glavobolje, bolova na mjestima ranijih ozljeda. Ipak, pad temperature zraka mnogima može donijeti olakšanje općeg stanja. Srčanim bolesnicima savjetuje se izbjegavanje suvišnih napora i redovito pridržavanje savjeta liječnika.

Prema kraju dana nepovoljan vremenski utjecaj će polako slabiti.

Vrijeme sutra

Prema DHMZ-u, sutra će vrijeme biti djelomice ili pretežno sunčano, a u Dalmaciji i osobito u Slavoniji promjenljivije, mjestimice uz još malo kiše u noći i ujutro.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a poslijepodne i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 9 do 14, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna od 19 do 24 na kopnu te između 23 i 27 stupnjeva na moru.