NEMA OZLIJEĐENIH

U Cape Canaveralu eksplodirala raketa kompanije SpaceX

01.09.2016 u 19:36

Bionic
Reading

Tijekom poslijepodneva došlo je do eksplozije lansirne postaje u Svemirskom centru Kennedy na Floridi prilikom lansiranja rakete kompanije za istraživanja svemira SpaceX, javlja Reuters dodajući kako su iz tvrtke SpaceX javili da nema ozlijeđenih

Eksplozija je bila toliko silovita da su udarne valove osjetili i ljudi u zgradama udaljenim nekoliko kilometara dalje, a nad mjestom eksplozije širi se gust crn dim

Iz tvrtke SpaceXkazali su da je uzrok nepravilnost na lansirnoj rampi, a riječ je o raketi Falcon-9 koja je trebala biti lansirana u svrhu dostave opreme na Internacionalnu svemirsku postaju (ISS).

NASA je kazala da je do eksplozije došlo uslijed rutinske pripreme testiranja Falcon 9 rakete, a vlasti su izvijestile da nema opasnosti za okolinu ni za ljude te da je lansiranje idućeg Falcona 9 planirano za subotu.

SpaceX je prva privatna transportna tvrtka za komercijalne svemirske misije koju je 2002. osnovao vlasnik PayPala Elon Musk i dosad je tvrtka obavila više od 30 uspješnih lansiranja.