ANTIKORUPCIJSKA OPERACIJA

U Bugarskoj u akciji protiv korupcije uhićena 23 carinika i poduzetnika

14.06.2017 u 10:12

Bionic
Reading

Dvadeset i troje bugarskih carinika i poduzetnika uhićeno je u velikoj antikorupcijskoj operaciji na bugarsko-grčkoj granici u Koulati, na jugozapadu Bugarske, objavilo je u srijedu tužiteljstvo

 

"Tužiteljstvo istražuje mrežu korupcije koja djeluje od ožujka 2015.", objavila je glasnogovornica tužiteljstva Roumiana Arnaoudova.

Operacija koja je pokrenuta u utorak poslijepodne usporila je promet na granici te su se formirala dva reda vozila dugačka 6 kilometara.  

Policija je uz ostalo tijekom akcije pretresla 83 stana carinika i sjedišta prijevozničkih tvrtki u Koulati i Sofiji te je zaplijenila oko 32.000 eura od carinika, koji su redovito uzimali manje iznose novca, kazala je glasnogovornica.

Bugarsko tužiteljstvo protiv dijela privedenih podignulo je optužnicu zbog sudjelovanja u kriminalnim radnjama, prije svega u uzimanju mita kako bi vozila nekontrolirano mogla prelaziti granicu. 

 Bugarske vlasti već nekoliko godina provode operacije na graničnim prijelazima u sklopu borbe protiv korupcije, krijumčarenja roba i ljudi te fiskalne utaje.