gradske igre

[FOTO] U Budimpešti 700 avanturista plivalo od jedne do druge obale Dunava

29.08.2020 u 16:10

Bionic
Reading

Oko 700 plivača avanturista u subotu je u Budimpešti uronilo u brze vode Dunava, uživajući u neobičnom pogledu na slavne gradske mostove dok su plivali najduljom rijekom u Europskoj uniji

Događaj je dio Budimpeštanskih gradskih igara, čije održavanje podupiru općinske vlasti nastojeći potaknuti stanovnike mađarske prijestolnice da u sportske svrhe što češće koriste gradske parkove, ceste i plovne putove.

Subotnja zadaća plivača bila je preplivati rutu dugačku 430 metara s jedne obale rijeke do druge. Plivalo se uz osiguranje brojnih čamaca.

  • +4
Budimpeštanske gradske igre Izvor: EPA / Autor: Marton Monus

"Kad jednom pokušate, osjetit ćete snagu rijeke, i nevjerojatno je ... koliko je ona snažna i brza. Plivati ​​u našoj prekrasnoj rijeci ... sjajan je osjećaj", rekao je za televiziju Reuters 50-godišnji Istvan Kovacs, bivši boksač koji je među ostalima sudjelovao u natjecanju.

Organizatori su dopustili da sa startne pozicije u rijeku istodobno ulazi između 20 i 25 plivača, kako bi se omogućilo provođenje mjera sigurnosti i fizičkog razmaka na nasipu zbog koronavirusa.